Recruitment website maken

Wat is een recruitment website?

Delen:

Een recruitment website is een website die zich richt op het werven van kandidaten voor verschillende functies. Dit kan een online vacaturesite, een vacatureplatform of een socialemediasite zijn.

Voordelen recruitment website opzetten
Er zijn veel voordelen verbonden aan het laten maken van een recruitment website voor jouw bedrijf. Een van de belangrijkste redenen is dat het voor jou gemakkelijker wordt om reclame te maken voor jouw bedrijf en om nieuwe werknemers te vinden. Je kan dit een recruitment website ook gebruiken als online sollicitatieformulier of om vacatures extra te promoten.

Waarom een recruitment website opzetten?

Een recruitment website is een geweldige investering voor elk bedrijf dat op zoek is naar het beste talent. Een recruitment website biedt een gemakkelijke manier om de cultuur, waarden en missie van jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Hiermee kan je ook de voordelen van het werken met jouw bedrijf benadrukken en jouw teamleden laten zien.

Potentiele kandidaten aantrekken
Een recruitment website kan een hulpmiddel zijn om potentiële kandidaten aan te trekken en hen alle informatie te geven die ze nodig hebben om te beslissen of ze al dan niet voor jouw bedrijf willen werken.

Ontvang meer sollicitaties
We kunnen de recruitment website zien als een plek waar mensen naartoe gaan om een baan te vinden. Ze kunnen solliciteren en ook meer te weten komen over het bedrijf waarvoor ze solliciteren. 

Recruitment website met Google for Jobs

Google for Jobs is een vacaturezoekmachine van Google. Het biedt vacatures van meerdere bronnen en bedrijven. Wil jij een recruitment website laten maken? Zorg er dan voor dat jouw vacatures goed worden in geladen in Google for Jobs.

Google for Jobs voor kandidaten
Google for Jobs heeft als doel het voor mensen gemakkelijker te maken om een baan te vinden. Dit doen ze door gemakkelijke toegang te bieden tot de meest relevante vacatures en werkzoekenden op één plek.

Google for Jobs voor werkgevers
Deze service helpt werkgevers ook om potentiële werknemers te vinden met de juiste vaardigheden, ervaring, interesse en meer. Recruitment website opzetten? Zorg ervoor dat jouw recruitment software een Google for Jobs koppeling heeft en bereik meer kandidaten.

Bestaande recruitment websites

Recruitment websites bestaan al heel lang, maar zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd.

Reqruitment via LinkedIn
Een van de meest populaire recruitment websites is LinkedIn. Het is een van de meest populaire sociale mediasites die door professionals wordt gebruikt om in contact te komen met andere professionals en werkgevers. Werkgevers kunnen op LinkedIn vacatures zeer gericht targetten op de gewenste kandidaten.

Andere recruitment websites
Er zijn naast LinkedIn ook enkele andere zeer populaire recruitment websites zoals Indeed, Monster en CareerBuilder. Wil jij een recruitment website opzetten? De kans van succes zit hem vooral in de niche waarin jij je specialiseert. Jij kan namelijk niet op tegen de algemene recruitmentsites zoals Indeed.

Voordelen andere recruitmentsites
Wil jij een eigen website voor recruitment maken? Doe jou voordeel met elke algemene website voor recruitment die er al is. Door jouw vacatures op die websites te publiceren genereer jij meer exposure voor de vacatures op jouw eigen website voor recruitment. Die publicaties kunnen vaak ook automatisch.

Recruitment website maken voor MKB

Eigen recruitment website maken? Een recruitment website bouwen is de beste manier om jouw vacatures te adverteren, vooral als jij een MKB bedrijf bent. Je kan jouw eigen recruitment website maken door een sjabloon te gebruiken en je kan een recruitment website laten maken door een webdesigner in te huren. 

Hoe kan ik een recruitment website maken?

StartPlatform biedt jou het beste van twee werelden. Bij ons kan jij jouw complete recruitment website laten bouwen, maar je kan er ook voor kiezen om alleen het sjabloon bij ons in te laten richten zodat jijzelf de rest kan doen. 

Meer dan recruitment websites

Check ons complete blog